微信图片_20201125094155.png

Agenda

Home / Conference / Agenda

DAY ONE AGENDA // 09 Novemver 2021

9:00-9:15am (15 mins)

Opening Remarks I

Ministry of Industry and Trade

09:15-09:30 (15 mins) 

OPENING REMARKS II

Vietnam Electricity

MORNING SESSION - Policy & Regulation

09:30-10:00 (30 mins)

KEYNOTE: Roadmap for Wind Power Development and Policy Updates in Vietnam 

Electricity and Renewable Energy Authority, Ministry of Industry and Trade, Vietnam

10:00-10:50 (50 mins)

CEO OPENING PANEL: How Can Wind Energy Play A Bigger Role in Vietnam’s Energy Transition? 

Moderator :

企业微信截图_4de844c3-218c-44c0-82eb-a9f446f13

Michael Hannibal

Partner

Copenhagen Infrastructure Partners, Denmark

Panelists :

logo-bcpg.png

Bundit Sapianchai

President and Chief Executive Officer

BCPG, Thailand

John Eric T Francia

President & Chief Executive Officer

AC Energy, Philippines

Mainstream Renewable Power.jpg

Mary Quaney

Chief Executive Officer

Mainstream Renewable Power, Ireland 

Logo_Northland_Power-removebg-preview.pn

Mike Crawley

President & CEO

Northland Power, Canada 

Logo_Enel (2).jpg

Salvatore Bernabei

Chief Executive Officer

Enel Green Power, Italy

微信图片_20210302101517 (1).jpg

Matthias Bausenwein

President Asia-Pacific

Ørsted. Denmark

11:20-11:40 (20 mins)

KEYNOTE: Status and Outlook for Thailand's Wind Power Development 

EGAT.jpg

Prasertsak Cherngchawano

Deputy Governor, Power Plant Development

EGAT, Thailand 

11:40-12:00 (20 mins)

KEYNOTE: Blowing the Wind Energy in Indonesia – Lessons Learned from 72 MW Tolo Wind Farm

12:00-12:20 (20 mins)

KEYNOTE: The First Offshore Wind Project in Philippines with Plan for 1.2GW  

微信图片_20201216110504.png

Björn Rosenberger

Director & Co-Founder

Triconti, Philippines

AFTERNOON SESSION - Finance & Investment

14:00-14:50 (50 mins)

PANEL: Wind Auction System in Focus – Vietnam and Asia Pacific  

  • Challenges in develop projects taking into account FiT extension for Vietnam wind energy to the end of 2023

  • Post-fit Gudiance from investors, developers, renewable energy institutes’ perspective

  • What are the key elements for auction system design to drive cost-effective renewables growth 

Kirstine Damkjaer

Chief Executive Officer

EKF Denmark's Export Credit Agency

下载 (1).jpg

Loui Algren

Special Advisor

Danish Energy Agency, Denmark 

amsterdam capital partners.jpg

Michael Van Der Heijden

Managing Director

Amsterdam Capital Partners, Netherlands

微信图片_20210125165956.jpg

Olivier Duguet

CEO

The Blue Circle, Singapore

14:50-15:40 (50 mins)

PANEL: The Investor Perspective on the path of the ASEAN Wind Power 

  • How investors stay competitive within the Offshore Investment space and what this means in practical terms 

  • Challenges in securing project finance and adapting to the rise of PPAs, an opportunity assessment 

  • An overview of M&A activity and reaching financial close, and what COVID-19 heavily has impacted 

1573037653183 (1).png

Ian Hatton

Chairman& CEO

Enterprize Energy, the UK 

Green_Investment_Group_Logo.jpg

Mark Dooley

Global Head of Green Investment Group

Macquarie Capital, UK

renova_logo__1_-removebg-preview.png

Neil Miyabe

EVP, Head of Global Business 

Development

Renova, Japan

PNE AG (1).png

Markus Lesser

Chief Executive Officer

PNE AG, Germany

Nguyen Viet Hung

Vice Chairman

HSTC, Vietnam

微信图片_20210121162035.png

Andrew Johnstone

Chief Executive Officer

Climate Fund Managers, Netherlands

16:10-17:10 (60 mins)

Projects Roadshow: Wind Projects Business Match-making Session 

This session is designed to provide a platform for Vietnam local wind developers with international players for projects cooperation. Each Vietnam local wind developers will have a 15-min speech

- 3.5 GW La Gan Offshore Wind Project

Niels Holst

Partner

Copenhagen Infrastructure Partners, Denmark

17:10-18:00 (50 mins)

PANEL: Financing Wind Projects: Speeding Commercialization through Risk Mitigation 

  • Best practice for working with commercial banks, alternative investors and securing public funds to finance    the development stage 

  • Debating the risks to technology bankability and how to overcome these hurdles to get more projects online 

DAY TWO AGENDA // 10 Novemver 2021

9:00-9:10am (10 mins)

OPENING REMARKS 

EVN HCMC

MORNING SESSION - Offshore Wind Symposium

09:10-09:40 (30 mins)

KEYNOTE: Market Outlook: Development in Vietnam Offshore Wind 

Ministry of Industry and Trade, Vietnam

09:40-10:30 (50 mins)

PANEL: How to Expedite Offshore Wind Energy Development 

  • Global renewables development experience sharing  

  • ESIA consenting and life circle management 

  • Local acceptance for offshore wind energy through collaboration in ASEAN region 

Alban d'Hautefeuille

Head of Development Asia, Offshore Wind

Total, France

11:00-11:50 (50 mins) 

PANEL: Creating a Feasible Business Model for Offshore Wind Finance and Investment

  • Innovative Financing Products available for Funding Onshore & Offshore Wind Projects 

  • Wind Expected Funding Models up to 2030 

  • Recommendations to Stakeholders to Facilitate Fund Raising in ASEAN Countries

11:50-12:30 (40 mins)

INNOVATION SESSION:  Technology Update of Offshore Wind 

  • Offshore Wind Resource & Project Energy Assessment 

  • Project Siting & Environmental Compliance 

  • Offshore Wind Turbine Tech – Fixed-Bottom & Floating 

AFTERNOON SESSION - Wind Integration Workshop

14:00-14:50 (50 mins)

PANEL:  Optimising the Business Model: Managing Risk in Project Development with Advanced Solutions 

  • Global renewables development experience sharing 

  • ESIA consenting and life circle management

  • Local acceptance for offshore wind energy through collaboration in ASEAN region

14 :50-15 :40 (30 mins)

KEYNOTE: LCOE Reductions by Proactive LEP and Lightning Monitoring 

15 :40-16 :30 (50 mins)

PANEL:  How to Optimize Performance Versus Reliability to Encourage Projects’ Deployment 

  • How collaborative R&D contributes to reliability and performance of 

  • Development of an innovative Single Point Mooring System to reduce the LCOE 

  • How innovative technologies could optimize LCOE 

Policy & Regulation Session

09 November: 09:30-12:20

Finance & Investment Session

09 November: 14:00-18:00

Offshore Wind Symposium

10 November: 09:00-12:30

Wind Integration Workshop

10 November: 14:00-16:30

Offshore Wind Supply Chain Hub

09 November: 10:00-16:30

10 November: 10:00-16:30